НОВОВВЕДЕННЯ

У рамках упровадження Укрзалізницею проекту "Електронний квиток" з 10 лютого вартість залізничних проїзних документів у касах і придбаних в Інтернеті за допомогою сервісу е-kvytok однакова. Раніше комісійний збір залежав від вартості квитка, купленого через Інтернет, і становив мінімум 5 грн.

Тепер пасажир може роздрукувати проїзний документ на принтері і одразу йти на потяг N 165/166 Дніпропетровськ-Київ без візиту до каси. Найближчим часом кількість потягів, де теж можна буде користуватися повноцінним електронним квитком, збільшать, повідомляє УНІАН.

Нагадаємо, перший етап програми з бронювання місць через Інтернет з подальшим оформленням квитка у касах було запроваджено 2008-го. Другий етап, коли пасажир може сплатити через Інтернет повну вартість проїзду і послугу замовлення, був запроваджений 2009 року. Восени 2010-го розпочався третій етап програми. З 20 жовтня у потягу N165/166 "Дніпропетровськ - Київ" у п`яти вагонах посадочний документ прочитується провідником за допомогою спеціального пристрою за штрих-кодом на електронному квитку, який пасажир самостійно може роздрукувати на звичайному папері після оплати через Інтернет.