На Луганщині значна подія — першокурсники обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені Молодої гвардії» склали присягу на вірність Україні. Ці хлопці з першого набору після того, як навчальний заклад «передислокувався», багато хто — саме з лінії фронту. У серпні 2014 року територію ліцею захопили незаконні збройні формування. Всю навчально-матеріальну базу знищили та розграбували. Лише за підтримки обласної військово-цивільної адміністрації кадетський корпус відновив свою роботу в місті Кремінній. Тож слова клятви від першокурсників — особливі, виважені й усвідомлені. Вітання від військових педагогів та керівників — щирі та неформальні.

«Сьогодні справді історична подія та свято для молоді краю. Торік цього не було, бо російські терористичні війська, ця ворожа навала зробили все для того, щоб захопити й розграбувати осередок українського патріотичного виховання в регіоні. Вони хотіли навіть пам’ять здерти з нашого кадетського корпусу. Хіба я міг не відновити його? Хіба я міг би дивитися в очі полковнику Збройних сил України, Герою Савур-Могили випускникові нашого ліцею Олексію Малюті, майорові Сергію Абрамову командиру артилерійської батареї, двічі нагородженому орденом України, військовому пілоту літака  Су-25 Владиславу Волошину і ще сотням наших випускників, які з честю виконують свій обов’язок перед Батьківщиною в зоні проведення АТО? Вони  пишаюся, що вони наші випускники. Саме так, як і ви, хлопці, цим пишатиметеся. Бог не дав мені синів — у мене дві доньки, але сьогодні я вважаю, що в мене 50 синів. І сподіваюся, що ви будете гідними захисниками нашої Вітчизни», — звернувся до хлопців начальник Луганського обласного ліцею «Кадетський корпус імені Молодої гвардії» полковник Валерій Ємбаков.

Керівник сектору «А» генерал-майор Олександр Павлюк наголосив:  захисникам нашої держави росте гідна  заміна. А керівник обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука сказав, що найпочесніша місія чоловіка — оберігати Батьківщину.

Нова гвардія ліцеїстів уже за кілька років поповнить лави Збройних сил. Але свій перший іспит на громадянську позицію ці хлопчаки вже успішно склали, обравши долю захисника України.