ПОГОДНІ УМОВИ. Літак, що слідував за маршрутом «Франкфурт-на-Майні – Київ», через погану погоди повернувся в Лейпциг. Як повідомляє МЗС, у транзитній зоні аеропорту цього міста залишились близько 60 громадян України, передає ТСН.

«23 січня близько 01.30 ночі з німецької часу в посольство України в Німеччині звернулися громадяни України, які були на борту літака авіакомпанії Lufthansa ... слідував за маршрутом Франкфурт-на-Майні - Київ. Через зменшення пропускної можливості аеропорту «Бориспіль» у зв'язку з метеорологічними умовами літак не зміг здійснити посадку і повернувся до Німеччини, де сів в аеропорту міста Лейпциг», – розповів прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров.

Консульський відділ посольства України встановив контакт з громадянами України і представниками компанії Lufthansa і федеральною поліцією в аеропорту цього міста.

«Вживаються заходи для забезпечення громадян України продуктами харчування і продовження терміну дії віз для перельоту до Києва», – зазначив Дікусаров.

Станом на 03.30 ночі в транзитній зоні аеропорту знаходилися орієнтовно 60 українців, які через відсутність транзитних або шенгенських віз не змогли залишити транзитну зону, їм запропонували там поки залишатися.

Одній з громадянок Україні стало погано через погодні умови, їй викликали швидку допомогу, жінка доставлена в лікарню Лейпцига.

Станом на 09.00 за київським часом вона знаходилася в лікарні разом з дочкою. Витрати на медобслуговування забезпечує авіакомпанія.

За словами Дікусарова,  рейс з аеропорту Лейпцига було заплановано на в 11.00 за місцевим часом, тривалість польоту – близько 2 годин.