ПРОЕКТ

У Луганську починається будівництво найбільшої в Україні спортивної споруди зі штучним льодовим покриттям. Кошти на будівництво Льодового палацу в Луганську виділено з держбюджету України. На 5-й сесії міської ради депутати прийняли рішення передати 1 гектар землі у постійне користування державному підприємству "Льодові Арени", яке визначено основним виконавцем будівельних робіт.

"Віце-прем'єр Борис Колесников сказав, що 1 липня ми відкриваємо Льодовий палац. Чесно кажучи, для мене це "страшна" дата. Але він сказав, і в мене немає сумнівів: усі роботи будуть виконані в строк. Поки те, що він робить по Євро-2012, доводить, що слова не розходяться зі справою",- підкреслив міський голова Луганська Сергій Кравченко.

За словами головного архітектора Луганська В'ячеслава Женеску, будівництво Льодового палацу проектувалося давно. Міська влада хоче не просто побудувати Льодовий палац, а й розмістити поруч цілу низку спортивних споруд та паркову зону.

"На південних кварталах у нас сьогодні вже проживає 150 тисяч людей, це третина населення міста, але ніяких спортивних або розважальних закладів поки що там немає,- розповів В'ячеслав Женеску. - Луганськ увійшов у спеціальну програму по будівництву льодового палацу на 800 місць, при якому буде створено спортивну школу для занять хокеєм та фігурним катанням. Тож нам надані кошти для будівництва найбільшої ковзанки в Україні. Може, тому, що в нас у місті вже зараз є хокейна команда, яка виграла першість Донбасу? У той же час у Луганську немає дитячої спортивної школи. Тому ми порадилися, та міський голова поставив завдання, щоб дані спортивні спорудження були розміщені саме в південній частині міста".

За словами головного архітектора, у безпосередній близькості від Льодового палацу планується розбити Спортивний сквер, влаштувати Стежку здоров'я, а також побудувати плавальний басейн. У результаті в Луганську повинен з'явитися солідний спортивний комплекс.