ЄВРО-2012. Туроператори пропонують футбольним фанатам іноземцям на час чемпіонату Євро-2012 селитись у неіснуючих гуртожитках, повідомили в громадській організації «Євро-патруль», передає ТСН з посиланням на Дело.

Так, перевірка показала, що серед пропозицій від одного з офіційних туроператора було приміщення для приймання гостей чемпіонату по вул. Північна, 54, в Ірпені. Як з'ясувалося, за даною адресою зараз розташовується медичний заклад Податкової академії, пише «Дело».

Трохи пізніше інформація щодо будови-примари та інших будівель від Податкового університету для проживання уболівальників з сайту компанії зникла.

Житло по вулиці Тургенєвській, 102-Б, у тому ж таки Ірпені знаходиться в стадії будівництва (хоча, фотографії, які розмістили оператори, про це замовчують).

В цілому вартість житла під час Євро-2012 істотно завищена навіть за європейськими мірками і подекуди вдесятеро дорожча, ніж у Польщі.

Так, економ-варіант на час Чемпіонату для одного постояльця на 23 ночі у тризірковому готелі Києва коштуватиме майже у 285 тисяч гривень. У Варшаві такий варіант коштуватиме близько 24 тисяч. Тобто, майже у 12 разів дешевше.