Депутата Луганської міськради Романа Ландіка, якого звинувачують у побитті дівчини в луганському ресторані "Баккара", екстрадовано з Росії та доставлено в СІЗО Харкова. Про це повідомив прес-секретар управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Юрій Чумак. 

 За його словами, Р. Ландік був доставлений до Харкова 21 вересня і найближчим етапом буде відправлений із Харкова в СІЗО Луганська. "На Р. Ландіка прибув екстрадиційний аркуш, ми зобов'язані прийняти його і забезпечити його охорону", - розповів Ю. Чумак.  

 Як повідомляв УКРІНФОРМ, у ніч на 5 липня в луганському ресторані "Баккара" Р. Ландік побив 19-річну модель Марію Коршунову. Сам депутат стверджував, що це його била нетвереза дівчина. Але подію зафіксували камери відеоспостереження, запис було викладено на "YouTube", де він побив рекорди переглядів. 

 Оскільки потерпіла отримала струс мозку та удари, її госпіталізували. У справу втрутилися правоохоронні органи. Р. Ландік виїхав до Росії, але був затриманий недалеко від Краснодара. Росія погодилася видати його Україні. 

 Донедавна Р. Ландік був членом Партії регіонів, після інциденту виключений з її лав. Його батько - народний депутат України Володимир Ландік.