ПРИМХИ ПРИРОДИ. Після незвично спекотних для Галичини двох тижнів нарешті пройшли рятівні дощі. Першими під «приціл» літніх дощів потрапили гірські райони Львівщини — Сколівський, Турківський, Старосамбірський. Довгоочікувані грози, на щастя, особливих клопотів горянам не додали, але й особливого полегшення не принесли, на ранок сонце відтіснило хмари. Майже непомітно поповнився водний баланс змілілих гірських річок. Та за короткий час грози з блискавицями зробили «чорну справу»: у селі Лавочне Сколівського району від грозового розряду, ймовірно, згоріла унікальна дерев’яна церква Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, повідомив начальник головного управління з питань надзвичайних ситуацій Львівської облдержадміністрації Олексій Титаренко. Збудована 1905 року, вона є пам’яткою архітектури національного значення. Врятувати вдалося  лише цегляну каплицю та господарську будівлю. На щастя, жертв та постраждалих немає.

 На Львівщині зливи, хоч і не були рясними, але в окремих населених пунктах негода добряче побушувала, через що без електроенергії залишилися 29 населених пунктів. Повністю знеструмлено 20 сіл та 5 частково у Пустомитівському, Городоцькому, Золочівському та Миколаївському районах. У аварійно-відновлювальних роботах задіяно 8 бригад та 14 одиниць техніки.

Короткочасні дощі зробили добру справу, знизивши рівень пожежної небезпеки у регіоні, та напоїли спраглу землю життєдайною вологою. Попри те, що в області розпочалися жнива, аграрники радіють липневим дощам — посуха загальмувала ріст городини. Найбільш рясні дощі пройшли у Яворівському, Бродівському, Кам’янсько-Бузькому районах. Найменше опадів перепало Львову. Тепло і опади, які за прогнозами синоптиків чергуватимуться у ці дні, сподіваються аграрії, врятують цьогорічний урожай.