РЕКОРДНЕ БЕЗРОБІТТЯ.Уперше в історії країни кількість людей, що лишилися без роботи, перевищила 5 мільйонів. Лише за останній квартал це число зросло майже на півмільйона. Найбільше безробітних серед працівників сфери послуг та промисловості, а також серед молоді – без роботи опинився кожен другий іспанець віком від 16 до 24 років.

«Я не маю роботи вже цілий рік. І жодної надії знайти її теж не маю. Особливо, після нинішніх новин».

«Я безробітний з липня 2010. Радше за все, поїду з Іспанії і спробую пошукати ліпшої долі у США. Тут немає жодних перспектив. Вся моя родина безробітна, заощадження закінчуються», – скаржаться іспанці.

Рівень безробіття в Іспанії – найвищий в усій єврозоні. З 2008 року, коли країна стала жертвою іпотечної кризи, кількість безробітних зросла майже на 10% і нині становить 22,85%. Уряд Маріано Рахоя обіцяє низку реформ на ринку праці. Однак політика затягування пасків не сприяє створенню робочих місць. У новому бюджеті передбачені скорочення держвиплат на майже 9 мільярдів євро.

Невдоволення заходами економії у четвер вивело на вулиці найбільших міст країни десятки тисяч людей. Іспанці погрожують владі масовими страйками.

Більше про: Жорстка економія, Економічна криза, Криза євро, Іспанія, Безробіття

 Copyright © 2012 euronews