ПОДАРУНОК

Укрпошта ввела в обіг нову подачу з чотирьох марок серії
«Локомотивобудування в Україні»

Спецпогашення особливого конверта та марок відбувалось одночасно в Києві і Луганську, але в обласному центрі все було автентично. Раритетний конверт (тираж обмежений) із зображенням тепловоза та чотири марки з електро- та дизель-поїздами «гасили» поштовим штемпелем прямо в приміщенні музею холдингової компанії «Луганськтепловоз». Саме з воріт цієї заводської прохідної виїхали свого часу в світ оті чотири красені, яких художник Валерій Руденко увічнив на поштових марках.

Щоправда, «філателістичний ажіотаж» розпочався ще з першого відділення Луганської дирекції УДППЗ «Укрпошта», бо обізнані люди закуповували поштову продукцію. Сьогоднішній «матеріал», як кажуть колекціонери, друзі луганчан чекають і в зарубіжжі. За марками можна простежити історію країни: наприклад, у колекції вчителя біології СШ № 57 Луганська Сергія Коваленка є марка із зображенням паровоза «Овечкін», яку випустили в 1923 році у складі серії, призначеної для збору коштів на допомогу голодуючим. А відтепер ще й із сучасними приміськими електропотягами.

— Символічно і знаменно, що сьогодні Укрпошта випускає у світ марку із зображенням нашої сучасної продукції, - вважає заступник технічного директора ВАТ ХК «Луганськтепловоз» Наум Найш. — Зображені на марках дизелі та електропоїзди були створені у нас для приміського руху. А зараз ми освоїли унікальне виробництво електровозів. І сподіваємося, що і цій марці наших машин буде присвячена поштова марка.

Саме академіку транспортної академії України Науму Найшу було довірено здійснити спецпогашення особливого конверта. Тираж кожної марки лише 245 тисяч примірників, конвертів ще менше, а штемпель приречений жити всього три дні. Так раритети створювалися на наших очах.