ЗАХОПЛЕННЯ.  Вже десятий рік поспіль медичні працівники Харківщини демонструють свої багатогранні таланти в образотворчому мистецтві на фестивалі-конкурсі з промовистою назвою «Їх друге покликання». Цього року, виставкова зала Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва вмістила аж 500 творчих робіт, авторами яких стали понад  200 людей у білих халатах. Поруч з традиційними–вишивкою, бісером, плетінням представлені також роботи виконані  дуже рідкісними техніками: орігамі, квілкні, печворд.

– Нинішній фестиваль-конкурс поставив перед журі надскладне завдання–вибрати з 19 номінацій переможців,– розповідає заступник голови Харківського обкому профспілки працівників охорони здоров’я  Тетяна Пустовійт.– Всі роботи  чудові і заслуговують на  заохочення. Та все ж таки нам вдалося вибрати найкращі і назвати імена 40 переможців. Серед них – медсестри, лікарі, науковці. Є  навіть головні лікарі.

Олена Стороженко–одна з них. Вона головний лікар 22-ї Харківської міської поліклініки. Ще з дитинства займається рукоділлям: малює, плете, вишиває. У фестивалі-конкурсі бере участь вперше. Три її роботи– «Піони» (бісер), «Вечірня симфонія» (хрестик) і «Незнайомка» (гобелен), помітно вирізняються з поміж інших яскравою гамою кольорів та бездоганним виконанням. Від них так і віє святом і радістю.

– Це тому, що  в кожне  полотно я вклала частинку своєї душі, гарний настрій та позитивні думки, – пояснює Олена Стороженко. – Та й взагалі, всі мої  роботи наповнені душевним спокоєм, гармонією фізичною і духовною. Адже займаюся творчістю виключно у вихідні дні та під час відпусток. Вчителів не маю, це просто дар Божий. І я вдячна всім тим, хто його помітив.

Фестиваль-конкурс відкрив  по справжньому багатогранний талант не лише пані Олени –стоматолога за освітою, а й багатьох її колег-медиків, яких під гучні овації вдячних відвідувачів, нагородили прямо у виставковій залі, грамотами та преміями. Творчі  доробки переможців–людей у білих халатах, радуватимуть харків’ян та гостей першої столиці аж до середини лютого.