Питання завершення збирання пізніх зернових, технічних культур та овочів; посів озимих культур під урожай 2014 року; накопичення матеріально-технічних ресурсів для проведення весняно-польових робіт, — таке коло питань було розглянуто під час наради в облдержадміністрації. Сільгоспгосподарства області фактично зібрали пізні сільськогосподарські культури на площі 181,7 тисячі гектарів, що становить 99% від запланованого. При цьому їх урожайність сягнула 42 центнери з гектара, а валовий збір — 710,8 тисячі тонн, що значно перевищує тогорічний показник. 

Водночас у регіоні вже посіяно озимих під урожай 2014 року на площі 653,9 тисячі гектарів, що більше прогнозованих площ (649,8 тис. га). На полях області завершується зяблева обробка ∂рунту, в т.ч. під посів овочевих культур та буряку. Перед керівниками господарств та головами райдержадміністрацій поставлено завдання: вжити заходів щодо своєчасної постановки сільськогосподарської техніки на зимове зберігання та забезпечити проведення її ремонту (протягом грудня-лютого).

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Луста повідомив, що з метою стабілізації цінової ситуації на продовольчому ринку в області з початку поточного року проведено 2134 ярмаркові заходи, на яких реалізовано продукції на суму в понад 140 мільйонів гривень. Тільки в жовтні проведено 269 ярмарок, реалізовано 2159 тонн продукції на суму 17,3 мільйона гривень.

Характеризуючи стан справ у тваринницькій галузі Миколаївської області, Володимир Луста відзначив зростання більшості показників. Так, за січень-жовтень 2013 року у господарствах усіх категорій виробництво м’яса у живій вазі становить 102,3% до рівня 2012 року, молока — 100,9%, вовни — 105,3%. За цей же період у порівнянні з минулим роком  у господарствах усіх категорій зросла чисельність поголів’я великої рогатої худоби (107,7%), свиней (100,3%) та овець (115,9%). На нараді поставлено завдання в галузі тваринництва: не допустити скорочення чисельності поголів’я корів і свиней та зменшення обсягів реалізації м’яса у сільгосппідприємствах до кінця року. Також слід вжити заходів щодо завершення будівництва та реконструкції тваринницьких об’єктів, які заплановано ввести в експлуатацію у 2013 році.