Міністерство соціальної політики разом зі Світовим банком домовилися про співпрацю щодо удосконалення надання соціальних допомог та пільг населенню. Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева під час засідання профільного комітету ВР, передає УНН з посиланням на інформаційне управління парламенту.

«А.Рева повідомив, що нещодавно Мінсоцполітики разом зі Світовим банком домовилися про співпрацю щодо удосконалення надання соціальних допомог та пільг населенню, зокрема щодо спрощення механізму призначення таких допомог», — йдеться у повідомленні.

Також А.Рева повідомив, що Мінсоцполітики й надалі вживатиме заходів щодо виконання рекомендацій комітету, зокрема збільшення рівня забезпечення прожиткового мінімуму для призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Нагадаємо, у Міністерстві соціальної політики очікують, що кількість українських домогосподарств, які потребують субсидій, зросте в 2016 році на 50% — до 9 млн сімей — в зв'язку з підвищенням тарифів на комунальні послуги з 1 травня.