Нині місцеві органи влади активно долучаються до співфінансування «теплих» кредитів. Свідчення цього — активне ухвалення програм з енергоефективності на місцевому рівні. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

Налічується 134 місцеві програми співфінансування «теплих» кредитів. Тільки у березні цього року ухвалено чотири: у Чернівецькій, Закарпатській, Черкаській та Сумській областях.

У Чернівецькій області програму щодо компенсації 15% річних для населення продовжено на 2016 рік. На її фінансування у квітні цього року з обласного бюджету буде надано мільйон гривень. У Закарпатській області ухвалено відповідну програму на 2016—2020 роки, у якій передбачено компенсацію 15% річних для фізичних осіб. Для її реалізації у квітні цього року передбачено з обласного бюджету також мільйон гривень.

Також на 2016 рік було продовжено програму часткової компенсації відсотків за кредитами жителям Черкаської області. На неї буде надано 300 тисяч гривень з обласного бюджету та 1,4 мільйона — з районних. Програму компенсації населенню кредитів на заходи з енергоефективності на 2016—2020 роки цього місяця ухвалено й на Сумщині. Вона передбачає відшкодування 15% річних для населення. На це в  обласному бюджеті на 2016 рік передбачено 850 тисяч гривень. 

Оксана КРАМАРЧУК
для «Урядового кур’єра»