У морських піхотинців у Миколаєві з’явилося власне військове містечко. Командувач Військово-Морськими силами України, віце-адмірал Сергій Гайдук і голова Миколаївської облдержадміністрації Вадим Меріков перерізали символічну стрічку та оглянули приміщення і територію, де розташовуватимуться підрозділи морської піхоти. Нова військова частина дислокується на території колишньої загальноосвітньої школи соціальної реабілітації на півострові Аляуди.

За словами віце-адмірала, робота з дислокації військового містечка почалася в квітні цього року і була складною, але завдяки підтримці обласної і міської влади вдалося пройти непросту процедуру передачі приміщення з відомства МОН Міністерству оборони України.

Приміщення школи передали морським піхотинцям. Фото надане прес-службою Миколаївської ОДА

«Розміщення морської піхоти в Миколаєві — це один із кроків реалізації директивних документів щодо дислокації Військово-Морських сил, — зазначив командувач. — Я радий, що нам це вдається реалізовувати. Нині містечко на 60—70% відповідає потребам батальйону морської піхоти. Ми з керівниками області обговорили питання дообладнання ще одного корпусу гуртожитку, що дасть змогу нам розмістити тут 200 військовослужбовців-контрактників. Необхідно доукомплектувати камбуз та облаштувати паркову зону та полігон для підготовки».

Розповів командувач і про плани відродження будівництва військових кораблів.

«У нас тепер два проекти. Перший — корвет проекту 58250, який будували на ЧСЗ. А в жовтні підписано контракт між Міністерством оборони України та київським заводом «Ленінська кузня» з будівництва двох артилерійських катерів класу «Гюрза» для виконання завдань на морі й на річці. Сподіваюся, що вони в 2015 році поповнять бойовий склад Військово-Морських сил».

Також стало відомо, що Міністерству оборони планують передати будинок на вулиці Чайковського в Миколаєві, що дасть змогу після реконструкції приміщень забезпечити 40 сімей військовослужбовців житлом. Голова облдержадміністрації Вадим Меріков зазначив, що слід допомогти військовим, щоб вони могли повноцінно виконувати свої функції.