ЕНЕРГОБЕЗПЕКА. У зв’язку з похолоданням Україна у січні збільшила споживання російського газу, але не вийшла за річний рівень споживання обсягом 27 млрд куб. м. Як повідомляє УНІАН, про це сказав журналістам міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко.

Він зазначив, що у нього немає жодних побоювань щодо поставок газу як в Україну, так і європейським споживачам: «Ми виконуємо графік поставок до Європи і свій графік споживання».

Він також підтвердив, що Україна має намір залучати представників ЄС до переговорів з росіянами щодо зниження ціни на газ. «Ми направили лист Комісару ЄС з питань енергетики Гюнтеру Еттінгеру, в якому запросили Європейську комісію до участі у переговорах», — сказав керівник Міненерговугілля.

На запитання, чи погодиться Росія на це, Юрій Бойко відповів: Україна постійно говорить про можливість створення газотранспортного консорціуму за участю трьох сторін — ЄС, України та Росії. У нас тривають конструктивні переговори про залучення європейських партнерів.