ВШАНУВАННЯ. В Сумському обласному театрі драми та музичної комедії імені М. Щепкіна пройшло традиційне свято «Перлини Сумщини», під час якого вшанували кращих з кращих працівників різних галузей і сфер краю за 2011 рік. На переконання голови Сумської облдержадміністрації Юрія Чмиря, кожен із 20 переможців у тій чи тій номінації зробив особливо вагомий внесок у розбудову нової Сумщини, прославив рідну землю трудовими, мистецькими, меценатськими, науковими та іншими здобутками.

Найстарший серед нагороджених — Герой Радянського Союзу, 93-річний Василь Батеха. Він — останній, хто був удостоєний золотої Зірки за подвиги в роки Великої Вітчизняної війни і нині мешкає в області. Наймолодшому переможцю, Роману Кириченку — 17 років. Він учень 10 класу Кіндратівської ЗОШ Сумського району, багаторазовий переможець і призер Всеукраїнських предметних олімпіад з історії, географії, світової літератури, основ правознавства та російської мови, стипендіат Президента України. 

Серед тих, хто одержав у подарунок символічну мушлю з перлиною, представники сільського господарства, промисловості, керівники  підприємств, медики, музиканти, багатодітні матері… Вщерть заповнена театральна зала щиро вітала відомих краян, віддаючи належне їхній працелюбності та таланту.