Напередодні Нового року сім’я бійця Олександра Самосадова, загиблого у зоні АТО, отримала ключі від квартири у житловому будинку в селі Сад, що під Сумами. Вручаючи ключі вдові та семирічній доньці героя, голова Сумської ОДА Микола Клочко зазначив: держава зобов’язана тим, хто віддав життя за незалежність і свободу України. Але замало лише забезпечити їхні сім’ї житлом чи надати одноразову допомогу. Підтримка має неодмінно бути постійною і дієвою, бо родини втратили найдорожчих. До слова, цього року на Сумщині за рахунок коштів державного бюджету придбано 17 квартир, з яких 15 — сім’ям загиблих бійців АТО і 2 — інвалідам. На це надано 8,5 мільйона гривень.

Тим часом новосели Самосадови починають облаштовувати нове помешкання. Школярка Віка вже зустрілася з ровесниками, які живуть у під’їзді і з якими ходитиме до школи.

Виконавчий комітет Сумської міської ради днями прийняв рішення про передачу двох вивільнених квартир в обласному центрі сім’ям загиблих воїнів АТО, які стояли в черзі на житло. Передбачають, що за такою самою процедурою в 2016 році помешканнями забезпечать ще 4 сім’ї цієї категорії.