Фахівці туристичного бізнесу, фермери, представники обласної влади, місцевих громадських організацій та учасники навчальних програм професійного зростання Консорціуму з удосконалення менеджмент-освіти в Україні обговорили перспективи розвитку сільського зеленого туризму в Запорізькій області.

На цій території діє ще небагато садиб зеленого туризму, та є серед них успішні, які приваблюють туристів. Це, зокрема, «Медяний двір» у селі Мала Токмачка, де пропонують апітерапію. Садиба «У Яковенка» вражає своєю творчою, казковою атмосферою. Великим попитом користується також «Відпочинок у Валентини», хоча ця садиба розташована на околиці Мелітополя.

Господарі поділилися досвідом становлення та розвитку сільського зеленого туризму, обговорили перспективні шляхи залучення туристів. Йшлося  й про оздоровлення та реабілітацію переселенців, воїнів АТО, інвалідів у садибах сільського зеленого туризму, організацію пізнавальних екскурсій, відпочинку школярів.  Через те, що в Україні ще немає єдиного законодавчого визначення поняття сільського зеленого туризму, порушили також питання врегулювання чинного законодавства. Учасники зібрання вирішили звернутися до депутатів Верховної Ради з проханням підтримати проект закону про внесення змін до Закону України «Про особисте селянське господарство».

— Цей захід має сприяти налагодженню співпраці між усіма зацікавленими у розвитку активних видів туризму та сприяти  подальшому  розвитку цього сегмента, — прокоментував  подію заступник директора департаменту агропромислового розвитку Запорізької ОДА Олександр Ясинецький.