Українська влада продовжує нову хвилю кампанії, спрямованої на визволення з російської неволі Героя України Надії Савченко. Під час зустрічі з мамою нашої льотчиці Президент Петро Порошенко підкреслив, що позиція України щодо так званого вироку російського суду стосовно українки публічна й чітка.

«Ми максимально координуємо дії з міжнародною спільнотою, щоб забезпечити тиск на Росію для визволення Надії Савченко», — наголосив Петро Порошенко. Глава держави зазначив, що з цього приводу провів телефонні розмови з Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном і віце-президентом США Джозефом Байденом.

Президент повідомив про координовані дії з міжнародними партнерами в питанні так званого списку Савченко. «Проти всіх, хто причетний до організації нещодавнього ганебного судилища, проти сорока шести осіб весь світ має застосувати санкції», — зазначив Петро Порошенко. За дорученням глави держави зараз готують засідання Ради національної безпеки та оборони України щодо санкцій стосовно осіб у «списку Савченко», повідомляє департамент прес-служби Адміністрації Президента.

Глава держави також наголосив на важливості визволення інших українців, яких незаконно утримують у Росії, серед яких Олег Сенцов та Олександр Кольченко.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»