ЕКОНОМІКА. Національна акціонерна компанія України «Нафтогаз України» веде переговори з Державною нафтокомпанією Азербайджану ДНКАР (SOCAR) про постачання 2 млн тонн нафти на рік. Про це повідомив головний виконавчий директор SOCAR Trading Валерій Головушкін у вівторок під час 1-го Міжнародного нафтового саміту у Києві, передає УКРІНФОРМ.

«Ми обговорюємо наразі контракт із державною компанією щодо поставок близько 2 млн тонн нафти на рік», - сказав Валерій Головушкін.

Також він додав, що терміни підписання контракту, початок поставок та обсяги азербайджанської нафти залежать від «Нафтогазу». «Це залежить від покупців, не від нас. Ми готові поставити нафту», - зазначив В.Головушкін.

Валерій Головушкін нагадав, що SOCAR здійснює поставки нафти на умовах CIF на Кременчуцький нафтопереробний завод і на два західноукраїнські НПЗ (Надвірнянський і Дрогобицький НПЗ). «За контрактом у нас близько 2 млн тонн нафти у 2011 році, якщо підпишемо контракт із «Нафтогазом», у 2012 році буде ще 2 млн тонн», - повідомив виконавчий директор.