МЕТА

Президент розкритикував перебіг переговорів з ЄС та дав завдання їх інтенсифікувати

Під головуванням Віктора Януковича відбулася нарада, учасники якої проаналізували хід та шляхи активізації переговорів про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Участь у нараді взяли Прем'єр-міністр Микола Азаров, члени уряду та представники Адміністрації Президента.

Окреслюючи мету зібрання, глава держави наголосив на актуальності та пріоритетності розв'язання проблем у завершенні процесу створення ЗВТ. "Створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом - це питання нині є одним із ключових пріоритетів у діяльності нашої держави", - підкреслив Віктор Янукович.

За словами Президента, "той рівень, який зараз є у вирішенні цього питання, - дуже низький, і я хочу надати імпульсу нашим внутрішнім економічним перетворенням, щоб наблизити переговори до логічного завершення".

Звертаючись до учасників наради, Президент зауважив, що хотів би почути детальну інформацію про нинішній стан перемовин, а також про наявні проблеми. "Якщо відчувається уповільнення процесу, то повинна бути зрозумілою його причина", - сказав Віктор Янукович, додавши, що чекає від присутніх пропозицій щодо бачення шляхів вирішення цього питання.

Віктор Янукович зауважив, що нині про хід переговорного процесу надходять різні, інколи дуже суперечливі сигнали з різних сторін. Президент підкреслив, що українська сторона має захистити національні інтереси. "Безумовно, нам треба захистити наші національні інтереси під час переговорів. Але мета - досягти логічного завершення процесу, тобто підписання угоди про створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом - залишається", - резюмував Президент.

За результатами наради ухвалено рішення підвищити представництво України у переговорах до рівня першого віце-прем'єр-міністра, повідомляє прес-служба Президента.