ФУТБОЛЬНИЙ ШТИЛЬ. Грецькі футбольні стадіони наповнені вболівальниками – тепер це лише спогад. Світова фінансова криза не оминула і професійний спорт. Грецькі футболісти в середу вийшли на страйк – вже багато місяців їм не виплачують зарплату та не забезпечують страховкою. Гроші закінчилися у клубів і першої, і другої ліги. Віце-президент національної футбольної ліги Стеліос Сфакіанакіс пояснює: грецькому футболу ще ніколи не було так скрутно.

Стеліос Сфакіанакіс, віце-президент національної футбольної ліги:

«Грецький футбол нині перебуває у найгіршій кризі за всю історію. Зараз у нас немає джерел прибутку. Ми могли б звернутись до приватних компаній та через ситуацію, що зараз склалась в економіці, досить важко отримати фінансування для профейсійного футболу із сторонніх ресурсів – компанії теж скоротили свої бюджети».

Футболісти-страйкарі, заявили, що із розумінням ставляться до складної економічної ситуації, в якій нині перебуває вся країна, однак грати без страховки вони не можуть. Півзахисник клубу Етнікос Астерас пояснив ситуацію, в якій опинилися футболісти:

Агісілаос Пасас, півзахисник Етнікос Астерас:

«Ми розуміємо, що ситуація в економіці зараз дуже складана. Це відчувається незалежно від того, якої ви професії. Однак ми не можемо не заробляти взагалі протягом семи місяців. Вже йдеться про виживання, футболісти нині змушені позичати гроші у друзів та рідних, потрібно знайти якесь рішення».

Грецька футбольна ліга планувала відмінити матчі починаючи з 13 лютого, однак тепер, через страйк зустрічі доведеться скасувати значно швидше.

 Copyright © 2012 euronews