Олександр ОХОТА
для «Урядового кур’єра»

ДОСЯГНЕННЯ. Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана і керівники понад 80 українських і міжнародних підприємств почали діалог і співпрацю.

Днями у Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана пройшов Перший міжнародний бізнес-форум «Наука — бізнес — освіта: стратегічне партнерство». Під час форуму відбувся діалог між науковцями і підприємцями з вирішення кількох проблемних питань, які перебувають у площині інтересів обох сторін. Доволі часто бізнес потребує інноваційних рішень, але не завжди може їх знайти, тоді як наука могла б бути корисною у їх пошуку, і тут потрібен постійний діалог і співпраця, яку розпочали під час форуму. Власне, як і у питанні кадрового забезпечення компаній кваліфікованими фахівцями і їх відповідності потребам бізнес-гравців. Студенти від такого партнерства будуть у виграші, адже кращі випускники університету матимуть гарантоване перше місце роботи і можливість попрактикуватися за фахом своєї спеціалізації. До того ж, це міжнародна практика.

Науковий парк КНЕУ під час форуму представив інноваційні продукти університету у сфері інформаційних технологій, банківської діяльності, міжнародного і фінансового менеджменту, менеджменту підприємств, страхової діяльності, обліку й аудиторської діяльності, освітньої діяльності, державного управління, маркетингу, аграрно-промислового бізнесу та менеджменту персоналу. Компанії зацікавилися реалізацією деяких із них на практиці, у їх структурах. Тож у ВНЗ і підприємців є підстави для розширення співпраці.

До речі, форум у Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана був проведений невипадково. Адже сьогодні це провідний економічний заклад вищої освіти в Україні. Він посідає чільні місця у рейтингах вищих навчальних закладів, зокрема у таких як: «Компас-2013», «Кореспондент-2013», «Комментарии», Forbes, EDUNIVERSAL тощо.

Бізнес довіряє КНЕУ. Яскравим свідченням цьому є підписання під час форуму 12 угод про співпрацю між університетом та підприємствами й організаціями України. Зокрема щодо забезпечення потреб окремих сфер діяльності підприємств фахівцями та надання наукової підтримки бізнес-структурам. Учасники форуму вирішили й у подальшому проводити подібні заходи. Адже у їх основу покладена благородна мета — поліпшити співпрацю між наукою, освітою і бізнесом, що зробить функціонування бізнес-структур на нашому ринку більш ефективним.