Національний банк України очікує, що на кінець 2016 року вдасться досягти цілі щодо інфляції в 12% +/-3 відсоткових пункти, передає УНН з посиланням на прес-службу регулятора.

«Відповідно до оцінок Національного банку, інфляційна ціль на кінець 2016 року (12% +/-3 в.п.) є досяжною», — йдеться у повідомленні.

При цьому вказано, що за рахунок високого внеску від скасування знижки на газ у квітні та нещодавно оголошених урядом вищих темпів зростання тарифів на опалення та гарячу воду очікується «більш значний внесок адміністративно-регульованої компоненти ІСЦ».

«Водночас цей внесок здебільшого може бути компенсований більш тривалою, ніж закладено в поточний прогноз, дією факторів пропозиції, що стримують зростання цін на сирі продукти харчування. Надто, приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня вже цього року (а не наступного, як це закладалося в поточний прогноз) полегшить завдання Національного банку із досягнення інфляційної цілі у 2017 році (8% +/-2 в.п.)», — йдеться у повідомленні.