АКЦЕНТ

Аби викрити приховані факти зарплатної заборгованості, Мінсоцполітики запроваджує
трирівневий контроль

Міністерство соціальної політики запроваджує додаткові рівні контролю за виплатою заборгованості із заробітної плати. Про це повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська за підсумками останнього засідання Кабінету Міністрів.

«Керівники органів державної влади, місцевих адміністрацій охоче звітують, що заборгованість із зарплати працівникам бюджетної сфери погашена. Разом з тим, спілкуючись із людьми, я неодноразово отримувала протилежну інформацію. Для посилення контролю ми запровадили додаткові рівні контролю за ситуацією», — зазначила вона.

Перший рівень — це співпраця з профспілками. За словами міністра, він уже запрацював і дає конкретні результати. «За допомогою Центрального комітету профспілки працівників соціальної сфери ми виявили конкретні факти приховування заборгованості з виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Я звернулася з проханням до уряду доручити голові обласної державної адміністрації розібратися із цією заборгованістю та надати інформацію міністерству щодо її погашення», — передає слова Наталії Королевської прес-служба Мінсоцполітики.

Другий рівень контролю запроваджується з першого лютого. У цьому контексті міністр зазначила, що завдяки йому розпочнеться тісна співпраця з Урядовим контактним центром, і жодне звернення про невиплату зарплати чи соціальної допомоги не залишиться без реакції з боку влади.

А з першого березня, за словами посадовця, запроваджується третій додатковий рівень контролю за своєчасною виплатою зарплат та погашення заборгованості. Йдеться про громадський контроль, що базуватиметься на співпраці з громадськими об’єднаннями та організаціями.

«Людина або отримує зарплату, або ні. Її не цікавлять ані звіти, ані вжиті заходи, ані якась інша імітація бурхливої діяльності. Тому на кожен випадок неотримання зарплати у бюджетній сфері ми реагуватимемо миттєво. І якщо хтось із посадовців гадає, що може надати неправдиву інформацію, приховувати її чи вводити в оману людей, він дуже швидко зрозуміє, що помиляється», — резюмувала Наталія Королевська. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»