ТЕНДЕНЦІЇ. Весільні клопоти дедалі частіше стали включати в себе оформлення страховки від зриву запланованих урочистостей. Ризики враховують різні: від закриття компанії — організатора бенкету до неявки на церемонію нареченого чи нареченої. Швейцарські наречені страхуються від ризику зриву весілля. Компанія Zurich Financial почала із січня продавати поліси  в 300 кіосках роздрібної мережі Valora Holding, повідомляє Bloomberg.

Вартість організації весілля для швейцарців за останні 10 років зросла майже вдвічі — до 30 тисяч франків. У США, наприклад, торік цей показник збільшився майже на 23% — до 24 тис. доларів. Ситуація в економіці тим часом ускладнюється. Звичайно, купувати страхові поліси, плануючи урочисту подію, дуже неромантично, але фінансове навантаження з організації весіль помітно зросло — під тиском моди на розкішні святкування.

За оцінкою експертів, на даний момент такий тип страхування залишається нішевим навіть у США, де страхуються менше 2% з 2,4 млн влаштованих за рік весіль. Таке покриття, яке можна отримати тільки при скасуванні одруження не менш ніж за 180 днів, пропонує, наприклад, американський підрозділ найбільшого європейського страховика Allianz — Fireman’s Fund Insurance.

Що стосується України, то для нас такий різновид страхування екзотичний. Нам не до екзотики, оскільки не застрахованою залишається відповідальність лікарів, бухгалтерів, архітекторів.