ЗАГУБЛЕНИЙ РАРИТЕТ.Нікому невідомий досі твір великого австрійського композитора Вольфганга Амадея Моцарта виявлено в Тіролі.

Про це повідомив сьогодні Міжнародний фонд Моцартеум, який розташований в Зальцбурзі і містить найбільше зібрання рукописних творів Моцарта.

Невідомий твір знайшли співробітникии тірольського інституту музичних досліджень Інсбрукського університету. При складанні перепису манускриптів для Міжнародного каталогу музичних джерел /RISM/ був виявлений рукописний нотний зошит, датований приблизно 1780 роком. В ньому один з тірольських переписувачів нот записав фортепіанну п'єсу, яка, за одностайним визнанням музикознавців, «однозначно належить молодому Моцарту». У експертів Моцартеуму немає на цей рахунок жодних сумнівів, підкреслюється в повідомленні фонду.

Музична п'єса буде представлена і виконана перед публікою 23 березня в Зальцбурзі в одному із залів будинку, де проживав Моцарт. У 2006 році при детальному вивченні нотного зошита сестри Моцарта Наннерль, який зберігається в Моцартеумі, музикознавцям теж пощастило виявити невідомі раніше фортепіанні п'єси композитора.

Ера fm