В ООН обіцяють допомогти Україні започаткувати спецпроекти з облаштування регіонів Донецької та Луганської областей, які постраждали внаслідок російської воєнної агресії. Про це йшлося під час переговорів Президента Петра Порошенка із заступницею Генсекретаря ООН, виконавчим директором управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) Грете Фаремо, які відбулися в Києві, повідомляє прес-служба глави держави.

Під час зустрічі обговорювали перспективи розширення співпраці з боку організацій системи ООН у питанні надання допомоги на відновлення важливих об’єктів інфраструктури Донбасу та забезпечення розвитку постраждалих від російської агресії районів Донецької та Луганської областей. Окрему увагу було приділено нагальним потребам внутрішньо переміщених осіб в Україні.

Петро Порошенко наголосив, що для України важливо отримати доступ до інноваційних джерел фінансування — через взаємодію з інституційними донорами, благодійними організаціями, міжнародними бізнес-асоціаціями, щоб здійснювати соціально-економічні, екологічні та гуманітарні проекти на Донбасі. Йшлося зокрема про спецпроекти з розмінування території, програми створення нових робочих місць для жителів Донбасу та ремонту і модернізації середніх шкіл у регіоні. Грете Фаремо пообіцяла опрацювати можливість заснування нового офіса ЮНОПС, який би забезпечив координацію проектів та програм, що реалізує ООН на території України, а також мобілізацію та раціональне використання міжнародної фінансової допомоги.