НОВИНКА. Apple веде підготовку до початку виробництва смартфона iPhone шостого покоління із великим екраном, а на ринок цей пристрій може надійти влітку поточного року, повідомив сайт 9to5mac із посиланням на джерела в компанії Foxconn, яка випускає мобільну техніку для Apple, інформує «КорреспонденТ. biz».

За даними сайту, на Foxconn надійшло кілька попередніх зразків нового iPhone, які мають різний дизайн. Усі варіанти ріднить дисплей із діагоналлю не менше чотирьох дюймів. Досі смартфони від Apple мали екран із діагоналлю 3,5 дюйма - менше, ніж топові моделі конкуруючих Android-апаратів.

Крім того, всі тестові зразки нового iPhone мають симетричний дизайн, хоча за неофіційною інформацією, яка з'явилася ще минулого року, корпус пристрою буде мати різну товщину зверху і знизу. Проте жоден із прототипів, які мають працівники Foxconn, поки що не прийнятий як остаточний, зазначає 9to5mac.

Активна передсерійна підготовка може говорити про запуск iPhone шостого покоління у літні місяці, як це було з першими чотирма моделями смартфона.

У випадку з останнім на сьогоднішній день смартфоном iPhone 4S компанія змінила усталену традицію - пристрій був анонсований на початку жовтня 2011 року та надійшов у продаж приблизно через два тижні.

Перша модель iPhone з'явилася у 2007 році, з тих пір Apple продала більше 183 мільйонів цих смартфонів різних поколінь. Аналітики прогнозують, що в поточному році компанія зможе реалізувати порядка 140 мільйонів iPhone.

Нагадаємо, що компанія Apple оновила власні рекорди з квартального прибутку і виручки. У першому кварталі 2012 фіскального року (з 1 жовтня по 31 грудня 2011 року) Apple отримала рекордні 13,06 мільярда доларів прибутку - на 118 відсотків більше, ніж на рік раніше.

Квартальна виручка компанії склала 46,33 мільярда доларів. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, прибуток Apple зріс на 73 відсотки.