НОВОВВЕДЕННЯ. Митниця безкоштовно видаватиме електронні ключі суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності. Вони використовуватимуться не лише для роботи з митницею, а й з іншими державними органами. Про це повідомив голова Держмитслужби Ігор Калєтнік на зустрічі з представниками Американської торговельної палати (АТП).

За його словами, першочерговими завданнями відомства є наповнення державної скарбниці та одночасне спрощення умов ведення бізнесу.

Також посадовець висловив сподівання, що вже найближчим часом парламент розгляне нову редакцію Митного кодексу з усіма правками та подасть його на підпис Президенту. Таким чином документ може набрати чинності у квітні-травні цього року.

На думку президента АТП Хорхе Зукоскі, розуміння ключових позицій Держмитслужби робить ефективним партнерство митниці та бізнесу. Він задоволений тим, що під час розробки та доопрацювання нової редакції Митного кодексу враховано всі зауваження Американської торговельної палати, повідомляє прес-служба Держмитслужби.