У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства вирішили провести спеціальну нараду, щоб обговорити ситуацію, яка склалася навколо зведення сучасного діагностичного центру «Охматдит». Зустріч із міністром охорони здоров’я Олександром Квіташвілі, народними депутатами, причетними до цього питання, громадськими активістами й представниками опікунської ради медичної установи проводив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«Зараз у замовників немає чіткого розуміння відповідності робіт технічному завданню та плану подальших дій. Будівництво майже не рухається. Більше того, немає конкретної людини, яка б відповідала за цей проект. Проект тягнеться з 2011 року, коштує понад 3 мільярди гривень. Ми повинні об’єднатися, щоб зрушити це питання з мертвої точки», — звернувся урядовець до учасників зібрання.

Рік у рік картина поки що не змінюється. Фото УНІАН

До речі, тематичну нараду щодо майбутнього діагностичного центру цьогоріч проводять удруге. Як повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра, опісля звернення міжфракційного депутатського об’єднання «За добудову НДСЛ «Охматдит» та за результатами огляду об’єкта Геннадій Зубко доручив Міністерству охорони здоров’я забезпечити передачу дозвільної документації, технічних вимог, проектно-кошторисної документації від ДП «Укрмедпроектбуд» до МОЗ.

Цього ж разу під час наради було означено першочергові завдання. Серед них: оприлюднити всю інформацію щодо проекту будівництва з 2011 року, завершити формальні процедури для офіційного затвердження нового директора ДП «Укрмедпроектбуд», провести аудит проекту із залученням незалежних консалтингових компаній, обов’язково з медичною експертизою.

«Нині дуже багато зацікавлених людей спекулюють на цій темі. Для того щоб процес був максимально прозорим, ми створили робочу групу за участю представників МОЗ, Мінрегіону, опікунської ради Охматдиту, народних депутатів та громадськості. До неї також увійде новий директор Укрмедпроектбуду, якого найближчим часом буде офіційно призначено на посаду й він розпочне виконання службових обов’язків. Усі процеси мають бути публічними, а засоби масової інформації мають повністю контролювати все, що відбувається. Я особисто звернуся до правоохоронних органів з проханням прискорити перевірку діяльності попереднього керівництва ДП «Укрмедпроектбуд», — розставив акценти Геннадій Зубко.

До речі, медичне завдання з будівництва було затверджено ще 2011 року. Згідно з нормами державного інвестпроекту, зведення сучасного діагностичного центру розраховане на 2011—2017 роки. Загальна вартість проекту сягає 3347,1 мільйона гривень. У державному бюджеті 2016 року на цю потребу передбачено 395 мільйонів гривень.