Із пропозицією негайно розглянути питання про збільшення розмірів посадових окладів та окладів за військовими званнями військовослужбовців, які захищають суверенітет і територіальну цілісність держави у боротьбі з російським агресором, Президент Петро Порошенко звернувся до Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Глава держави пропонує збільшити виплати воїнам з огляду на важливість завдань з оборони країни від російської агресії, захисту її суверенітету й територіальної цілісності, які виконують військовослужбовці в умовах безпосередньої загрози їхньому життю й здоров’ю, а також для уникнення диспропорції між грошовим забезпеченням військовослужбовців і представників інших силових відомств.

Президент також пропонує невідкладно визначитися з упорядкуванням виплат грошової винагороди воякам, які безпосередньо беруть участь у виконанні завдань у районі АТО. «Порушене питання прохання опрацювати в межах видатків, передбачених у державному бюджеті на 2016 рік на зазначені цілі», — йдеться в листі Президента.