ДОБРА СПРАВА. У відділення термічної травми миколаївської лікарні, де лікували Оксану Макар, надійшло нове обладнання. Подарунковий сертифікат на французьке обладнання вартістю 200 тисяч гривень передала відділенню термічної травми та пластичної хірургії Миколаївської міської лікарні №3 голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Тетяна Бахтеєва. Так народний депутат протягом п’яти днів виконала свою обіцянку, і апарат, придбаний за рахунок її фонду, вже доставлено до Миколаєва. 

Завідувач відділення термічної травми і пластичної хірургії Володимир Мороз перевіряє новий апарат. Фото надане автором

Документи на нову техніку отримав завідувач відділення Володимир Мороз. Головний лікар міської лікарні №3 Олександр Чеботарьов пояснив, що наркозно-дихальний апарат здатний допомогти як дітям наймолодшого віку з вагою від трьох кілограмів, так і дорослим людям. Також головний лікар повідомив, що саме зараз на лікуванні в опіковому центрі перебувають 17 дітей, які терміново потребують якісного забезпечення дихальної функції. «Передана нам установка належить до апаратів останнього покоління, — зазначив головний лікар, — з додатковими параметрами, які відстежують стан хворого під наркозом. Тепер, завдяки турботі представників влади, ми маємо високоякісне та вкрай потрібне обладнання».

Заступник голови Миколаївської облдержадміністрації з гуманітарних питань Наталя Іванцова розповіла про стан здоров’я Оксани Макар: «Ми кілька разів на день отримуємо інформацію з Донецького опікового центру. Стан дівчини залишається стабільно тяжким. Але її життя — в надійних руках українських лікарів, які роблять усе можливе для рятування постраждалої». 

Представники обласної влади також відвідали ще одну постраждалу від опіків — Людмилу Ковальову, жительку с. Кінецьпіль Первомайського району, яка потрапила в лікарню після пожежі з 70% ушкодження поверхні тіла. Виявилося, що Людмила потроху повертається до життя, вона отримує все необхідне лікування за державні кошти.