ТЕХНОЛОГІЇ. Відомий виробник процесорів ARM випустив нові мобільні чіпи Cortex-M0+, за допомогою якого до інтернету можна буде підключити навіть парасольку, передає ТСН з посиланням на Дни.ру.

Завдяки наднизькому енергоспоживанню і компактним розмірам вони можуть встановлюватися на безліч різних пристроїв, забезпечуючи тим обмін інформацією через інтернет.

Зазначимо, Cortex-M0+ являє собою 32-бітний чип, але споживає приблизно третину енергії, необхідної для роботи восьмібітних процесорів минулого покоління.

Потенційно він зможе підтримувати бездротовий зв'язок по Wi-Fi і Bluetooth каналам, при цьому однієї зарядки акумулятора може вистачити на роки.

Через низьку витрату енергії таким системам навіть не будуть потрібні вимикачі, запевняють експерти.

На думку фахівців з ARM, їх нові чіпи знайдуть застосування в силових і освітлювальних мережах, медичному устаткуванні і навіть побутових приладах, об'єднавши їх всі в так званий «інтернет речей».

Це дозволить постійно контролювати пристрої, отримувати з них інформацію і управляти ними на відстані.

Директор ARM Гаррі Аткінсон впевнений, що нові чіпи можуть влаштувати справжню революцію.

«Якщо ви сьогодні подивитеся на інтернет, то зустрінете там свій мобільний телефон, планшет і комп'ютер. Це ті речі, з якими ви спілкуєтеся, те, що вміє приймати і передавати дані», – сказав він, пообіцявши, що завдяки Cortex-M0+ він намір вивести в інтернет не тільки холодильники й кавоварки, але і парасольки.

Замість того, щоб кожного ранку шукати прогноз погоди, зазначають фахівці, можна буде придбати «розумну» парасольку, яка самостійно дізнається погоду в інтернеті і нагадає про себе власникові в разі потреби.