ПАТ «АвтоКрАЗ» (Кременчук Полтавської обл.), єдиний в Україні виробник великовантажних автомобілів, з 1 січня поточного року з метою підвищення конкурентоспроможності знижує ціни на автомобілі для споживачів країн СНД і далекого зарубіжжя в середньому на 20% – залежно від моделі вантажівки.

Про це у вівторок повідомила прес-служба компанії.

«Компанія йде на безпрецедентний в умовах політичної та економічної кризи крок. Всупереч тенденції до підвищення цін на продукцію на світовому ринку, «АвтоКрАЗ» укотре знизить ціни – попереднє зниження цін на 10% було в листопаді 2015 року», – повідомляється в прес-релізі ПАТ.

У компанії відзначають, що коригування цін для стимулювання споживчого попиту стало можливим за рахунок зниження собівартості автомобілів, що випускаються в 2015 році. У першу чергу цьому сприяли впровадження у виробництво прогресивних технологій конструктивних рішень, вдосконалення організації виробничих процесів, оптимізація виробництва, імпортозаміщення дорогих комплектуючих шляхом освоєння на підприємствах групи «КрАЗ» і в інших українських виробників комплектуючих, раніше поставлялися з РФ і далекого зарубіжжя.

«При цьому зниження собівартості, що важливо, не вплинуло на якість, комплектацію і надійність КрАЗів», – підкреслюють в прес-службі.

На підприємстві висловлюють впевненість, що зниження цін на автомобілі дозволить розширити присутність на ринках країн СНД і далекого зарубіжжя.

ДОВІДКА «УК»

«АвтоКрАЗ» випускає 33 базові моделі, більше 260 модифікацій і комплектацій автомобільної техніки КрАЗ для роботи у всіх галузях економіки і Збройних силах України. Компанія в 2014 році збільшила виробництво автомобілів на 1% (13 автомобілів) до 2014 року – до 1401 одиниць, при цьому на експорт поставлено 40% продукції – в основному в країни далекого зарубіжжя. Основними конкурентами «АвтоКрАЗу» на внутрішньому і зовнішніх ринках є білоруський МАЗ і російський КамАЗ.

Як повідомлялося, на поточний рік попередні плани компанії припускають випуск близько тисячі сімсот мобілів, проте вони можуть бути скориговані як у бік зменшення, так і у бік збільшення.

Експрес