ПРЕСА. Непорозуміння між відомствами призвели до загрозливої ситуації, що склалася з передплатою друкованих видань на 2012 рік. У березні було ухвалено новий порядок надання довідок про собівартість, які тепер має підтверджувати Мінекономрозвитку. А офіційний розповсюджувач преси «Укрпошта» не поінформувала про зміну порядку надання довідок про собівартість. Через ці формальні й бюрократичні перепони постала загроза завищення передплатної ціни.

30 червня сплив термін подання редакціями даних до каталогу ДП «Преса», де потрібно вказати ціну видання. А вчасно не попереджені видавці подали довідки до Державної інспекції з контролю за цінами, а не до міністерства, повідомляє прес-служба Президента.

Для недопущення зриву передплатної кампанії у ситуацію втрутився Президент. Уряду доручено забезпечити оперативне погодження довідок про планову і фактичну собівартість видання на виконання Порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті для відшкодування витрат на передплату та розповсюдження вітчизняної преси.