У Вінниці запрацював офіс проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області», завдяки чому в переселенців з’явилася можливість заручитися підтримкою для швидкого започаткування або відновлення власного бізнесу в області. Це виплата фінансової допомоги із сплати витрат на обслуговування кредитів для ведення бізнесу, зокрема відшкодування витрат (відсотків), сплачених за користування кредитом в національній валюті у межах, що не перевищують облікову ставку НБУ.

Передбачено також компенсацію коштів, сплачених суб’єктом підприємництва у вигляді комісії банку за надання кредиту. Проект реалізується коштом ЄС (90%) та обласного бюджету (10%). Він розрахований і на переселенців, які мають досвід ведення бізнесу, і на тих, хто хоче розпочати власну справу. Саме з його фонду оплачують написання бізнес-плану, що дає змогу підприємцям відкрити власний бізнес.

Як повідомили в департаменті регіонального економічного розвитку ОДА, від підприємців із зони АТО та Криму, які перереєстрували свій бізнес на Вінниччині, вже надійшли на розгляд проекту перші заявки.