ПРОГНОЗ. Восени минулого року вітчизняні аграрії засіяли майже 8,5 мільйона гектарів озимих культур. Проте через несприятливі погодні умови та складне входження озимих в зиму майже 1,5 мільйона засіяних площ не дали сходів. Наразі сільгоспвиробники вже готуються до весняно-польових робіт і пересіву від 2,5 до 3 мільйонів гектарів озимих культур. 

Лише з початку цього року профільний міністр Микола Присяжнюк особисто відвідав Полтавську, Рівненську, Запорізьку, Волинську та Київську області, де провів наради, присвячені весняно-польовим роботам.

Ситуація, що склалася з озимими, не є вкрай критичною, оскільки були роки, коли аграрії пересівали до 6 мільйонів гектарів озимини. Проте в деяких областях — Луганській, Запорізькій, Херсонській, Дніпропетровській, Миколаївській і в Криму, де сніговий покрив відсутній чи замалий, необхідно пересіяти значні площі.

Микола Присяжнюк зазначив, що загрози продовольчої кризи немає, а динаміки зростання цін на зернові всередині країни не спостерігається, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.