Торік платіжний баланс повернувся з дефіцитного до профіцитного стану. Його додатне сальдо становило 849 мільйонів доларів США проти позаторішнього від’ємного обсягом 13,3 мільярда доларів. Востаннє платіжний баланс було зведено в «плюс» у 2010 році.

Це стало насамперед результатом значного скорочення дефіциту поточного рахунку. Торік він був мінімальним із 2005 року і становив лише 204 млн доларів (0,2% від ВВП). Тоді як позаторік сягав 4,6 млрд доларів (3,5% ВВП).

Корекції поточного рахунку сприяло також швидше падіння імпорту — 33,5%, тоді як скорочення експорту становило 30,5%, йдеться у прес-релізі Національного банку. На обсягах нашого експорту позначилася несприятлива зовнішньоекономічна кон’юнктура на ринках металів та агропродукції, а також обмеження торгівлі з РФ. Водночас це було компенсовано зниженням цін на енергоресурси, меншими фізичними обсягами імпорту природного газу, високим врожаєм окремих видів зернових культур, зокрема пшениці. Профіцит фінансового рахунку також поліпшив стан платіжного балансу