ПОДІЯ. У регіональному перинатальному центрі, що відкрився на Харківщині, народився перший малюк — хлопчик вагою 3 кг 170 гр і зростом 50 см. Його мама — жителька села Захарівка Вовчанського району Аліна Сухомлинова, почувається добре. Бо пологи, як і обіцяли під час відкриття нового в області спеціалізованого закладу, приймали висококваліфіковані лікарі, забезпечені усім найсучаснішим обладнанням.

З первістком у центрі і в родині молодих та щасливих батьків Аліну й Віталія Сухомлинових привітав Президент України Віктор Янукович, який ініціював Національний проект «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства» в рамках котрого й з’явився одним з перших в країні перинатальний центр у Харкові. Від імені глави держави вітання батькам новонародженого та подарунки — дитячий візочок, ліжечко і необхідні для малюка речі передав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Я вітаю вас з цією найголовнішою подією в житті. Це важлива подія і для нас, тому що це перша дитина, що народилася в медичному закладі, яким ми дуже пишаємося. Я бажаю насамперед здоров’я мамі і малюкові, а також бажаю, щоб у вашій сім'ї було ще багато дітей, щоб вони були здорові і, коли настане їх час, вони дарували вам багато здорових онуків», — з такими словами звернувся до батьків дитини керівник області. Він також подякував медичному персоналу перинатального центру за те, що вони допомогли народженню нового життя і побажав так же успішно виконувати свою роботу й надалі.

Сьогодні в Харківському перинатальному центрі працюють акушерський блок, відділенння патології вагітності та екстрагенітальної патології на 90 ліжок, гінекологічний блок на 30 ліжок, неонатологічний та педіатричний блоки на 60 ліжок, 40 з яких виділені для спільного перебування матері і дитини. До послуг пацієнток також виїзна бригада для надання екстреної та невідкладної медичної допомоги.