На сайті Київради з'явилася петиція з вимогою повернути в громадське користування територію скверу Небесної сотні. За перші три доби прохання зібрало в мережі 10 тисяч підписів, необхідних для його розгляду київською владою.

Автором петиції є Євгенія Кулеба, голова громадської організації «Місто-сад». «Сквер Небесної сотні (Київ, вул. Михайлівська, 24-26) — результат роботи волонтерів, які створили на місці масштабного смітника в центрі столиці квітучий сад, місце проведення культурних подій, свят для дітей... У 2007 році історичне місце в центрі Києва було продано командою Леоніда Черновецького під будівництво готельно-офісного центру. Але власник так і не побудував готель. З 2007 року будівельний паркан прикривав стихійний смітник в центрі Києва. 18-20 лютого 2014 року самооборона Майдану демонтувала паркан з метою зміцнити барикади. Мешканцям двору першим відкрився весь жах занедбаної землі: джунглі самосіву, ями, будівельний і побутове сміття, трупи безпритульних собак і щурів, порожні пляшки, використані шприци».

За словами активістки, два роки йде юридична боротьба за повернення скверу киянам. Цей пункт був однією з позицій у передвиборчій програмі Віталія Кличка. Обіцянка не була виконана, і, за словами Кулеби, завдання петиції — змусити нинішнього мера Києва виконати обіцяне. «Громадськість продовжує боротися за сквер і захистить його, тому що він став символом того, що завдяки єднанню людей зміни на краще можливі».

23 січня, як повідомила прес-служба КМДА, Віталій Кличко прокоментував ситуацію навколо скверу: «Сквер Небесної сотні розташований на двох земельних ділянках. Одна з них — у приватній власності, друга — в оренді. Київрада, як і я обіцяв, розірвала договір оренди, і одна з двох ділянок повернувся у власність громади Києва». Про другій ділянці Кличко сказав наступне: «Нам усім треба дотримуватися букви закону, і просто так землю, яка перебуває у приватній власності, відібрати у власника не можна. Тому сьогодні тривають судові розгляди, і ми відстоюватимемо повернення ділянки у власність громади міста». 

Cultprostir