ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Молодіжний театр "На Лермонтовській, 27" Харківського гуманітарного університету "Народна українська академія" показав у Парижі спектакль за мотивами роману Еріка Сігала "Love Story". Його презентація відбулася в Українському культурному домі при Посольстві України в Франції.

Як розповіла начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич, яка разом зі студентами "прокладала" шлях до тісних взаємозв'язків між двома народами, французька публіка дуже позитивно сприйняла гру акторів-аматорів.

- Тільки українська душа може так передати всі відтінки почуттів, - зазначила Вікторія Маренич. - Глядачі були в захваті від вистави. Вони підходили до мене після прем'єри і питали, чи справді актори - аматори, студенти не театрального вишу. У всіх глядачів сльози були на очах. Адже "Love Story" - це трагічна історія, яка примушує замислитися про сенс життя.

На прем'єрі були присутні Надзвичайний і Повноважний Посол України у Французькій Республіці Олександр Купчишин з дружиною, а також посли країн СНД, які представлені в Парижі. Подивилися спектакль і французькі актори, серед яких були і такі знаменитості, як Катя Ченко та Мілен Демонжо, що стали постійними гостями слобожанського фестивалю короткометражних фільмів "Харківський бузок".

До речі, ідея привезти в Париж студентський театр з'явилася саме в організаторів цього проекту, який успішно реалізується в першій столиці ось уже третій рік поспіль. Ще в червні минулого року Олександр Купчишин, обговорюючи з організаторами фестивалю можливі спільні заходи, зазначив, що Харків - це студентська "мекка" України, тож було б добре провести у Франції зустріч зі студентами. Харків'яни не лише пристали на цю пропозицію, а й творчо підійшли до її виконання: представили в Парижі і студентство, і його мистецькі здобутки. Адже навіть українці, які живуть у Парижі, уже багато знають про міста Західної України й дуже мало - про східні. А Харків вони сприймають тільки як центр машинобудування та науки. Тож для них вистава - справжня подія.

Подібні заходи, за словами Вікторії Маренич, дозволяють налагодити мости між різними містами і країнами, що згодом сприятиме розширенню співробітництва і в економічній сфері.