ТУРБОТА. Справжній літній подарунок школярам обласного центру підготували депутати Сумської міської ради. На недавній сесії вони проголосували за додаткове виділення мільйона гривень на літнє оздоровлення. Таким чином, нинішнього літа з міського бюджету буде використано понад 1,8 млн грн, що дасть змогу вагомо поліпшити матеріальну ситуацію в таборах міста.

Як і торік, їх сім. Усього передбачається оздоровити майже 5 тис. дітлахів. Ще стільки ж побувають у профільних, пришкільних і таборах праці та відпочинку.

За словами міського голови Геннадія Мінаєва, особливу увагу приділено дітям пільгових категорій, зокрема інвалідам, сиротам, обдарованим, з багатодітних родин — загалом їх буде понад 9 тис. Завдяки додатковому фінансуванню  виділено більше коштів на харчування, придбання путівок для дітей пільгових категорій, а для 186 хлопчиків і дівчаток працівників бюджетної сфери міста вартість однієї путівки здешевлена на 300 грн. Спеціально створені комісії перевірили кожен табір, відзначивши високий ступінь їх готовності до літнього оздоровчого сезону.