Від початку бойових дій у Донецькій області загинуло 49 дітей, поранено 138, повідомляють в обласному управлінні поліції. Кількість дітей, що загинули в Луганській області, не називають.

За офіційними даними, з майже 1200 шкіл у Донецькій області на підконтрольній Україні території залишилося трохи менше половини 542 школи. Там навчаються 155 тисяч дітей.

«У прифронтових районах малеча виживає у тяжких умовах, без світла, води чи опалення, учні ходять у школу під звуки обстрілів, а комусь взагалі немає де вчитися», сказано в повідомленні управління Національної поліції у Донецькій області.

У прифронтових районах через обстріли й руйнування закрито 13 шкіл: в Авдіївці, Мар’їнці, Виноградному, Новотроїцькому, Миронівському, Пісках, Опитному й інших містах і селах.

З 1200 шкіл Донеччини понад половина опинилася на території, яку контролюють бойовики

«Наразі небезпечні або непридатні до навчання школи залишаються закритими, адже ситуація по усій лінії розмежування загострилася бойовики все частіше відкривають вогонь по населених пунктах на всій лінії розмежування», кажуть у поліції.

За даними ООН, від військових дій на Донбасі загинуло понад 9 тис. людей, більше 20 тис. поранено.

За офіційними даними Києва, які 30 січня озвучив президент Петро Порошенко, від конфлікту на сході на той час загинуло 2269 українських солдатів.

ВВС-Україна