ПРОГРАМА. Міжнародний валютний фонд підтримує продовження активної роботи з Україною за програмою співпраці — такий результат консультацій з МВФ, проведених делегацією України у складі міністра фінансів Федора Ярошенка та міністра енергетики і вугільної промисловості Юрія Бойка. Вони зустрілись з виконуючим обов’язки  Керуючого директора МВФ Джоном Ліпскі в штаб-квартирі МВФ у Вашингтоні.

Джон Ліпскі наголосив на важливості проведення державних реформ для досягнення цілей в рамках програми співробітництва з МВФ, врегулювання нових викликів, створення основи для зростання, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.     

Федір Ярошенко заявив: «Ми знайшли порозуміння та підтримку з боку МВФ і,  головне, зафіксували, що наша програма діє».

У повідомленні для преси за підсумками консультацій від імені Джона Ліпскі зазначається: «Ми обговорили поточний стан економіки в Україні. Задля досягнення цілей програми співробітництва, зменшення незахищеності економіки та закладення фундаменту для стійкого економічного розвитку було наголошено на важливості проведення рішучої політики та державних реформ в Україні. Ми домовилися продовжувати співробітництво».