Президент Петро Порошенко і лідер партії «Демократи-66» у Нижній палаті парламенту Нідерландів Олександр Пехтольд зустрілися в Києві, аби обмінятися думками з актуальних питань співробітництва між Україною та ЄС. Їх порушували в контексті підготовки до квітневого консультативного референдуму щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Глава держави докладно поінформував гостя про прогрес України на шляху реформ, наголосивши, що для України Угода про асоціацію з ЄС перетворилася на справжню дорожню карту внутрішніх трансформацій.

Та найважливіше, що документ створює нові унікальні можливості для просування демократичних цінностей поза межами ЄС, для розвитку ділових контактів. Це, за словами Петра Порошенка, вплине на зростання добробуту громадян України та ЄС. Як повідомляє департамент прес-служби АП, Олександр Пехтольд подякував Президенту за виявлену солідарність у зв’язку з катастрофою літака рейсу MH-17.

Уже в Будинку уряду поважного нідерландського гостя зустрічав Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Він відзначив важливість головування Нідерландів у 2016 році в Раді ЄС і висловив сподівання щодо активної взаємодії держав у контексті курсу нашої держави на європейську інтеграцію. Як інформує департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, під час переговорів сторони обговорили сучасний стан двостороннього співробітництва. Вони домовилися його розширити в ході запланованого на 15—17 березня 2016 року візиту в Україну бізнес-місії на чолі з міністром зовнішньої торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів, а також під час проведення 30 березня 2016 року в Нідерландах українсько-нідерландського бізнес-форуму.

Лора ВОВК
для «Урядового кур’єра»