Посли країн G7 закликали українських депутатів підтримати урядовий проект бюджету на 2016 рік та доповнення до Податкового кодексу.

Відповідну заяву було опубліковано на сторінці посольства Німеччини у Фейсбуці.

«Посли країн-членів «Групи Семи» закликають депутатів Верховної Ради України підтримати пакет, запропонований урядом», – йдеться у документі.

На думку дипломатів, реформи, з яких Україна взяла на себе зобов'язання відповідно до програми її співробітництва з МВФ, стануть вирішальним чинником відновлення економічної стабільності і повернення України на шлях до зростання і процвітання.

«Ми закликаємо депутатів Верховної Ради України до дбайливого виконання своїх повноважень, аби не ставити під загрозу цю програму», – наголосили посли.

Зазначається, що ухвалення збалансованого з фіскальної точки зору бюджету є життєво важливим для оздоровлення української економіки та стабільності, а також для подальшого надання фінансової підтримки міжнародними партнерами України.

Як повідомлялося, раніше голова Верховної Ради Володимир Гройсман заявив, що держбюджет-2016 має бути прийнятий до Нового року, однак в січні-лютому можуть бути внесені зміни до документу відповідно до викликів.

Укрінформ