ЗУСТРІЧ. Влада Іраку вирішила на кілька днів закрити повітряний простір над Багдадом. Це рішення буде діяти під час проведення чергового ХІІІ саміту Ліги арабських держав (ЛАД). Міжнародний аеропорт Багдада буде закрито з 26 березня до закінчення міжарабської зустрічі, передає УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.

На час проведення міжарабської зустрічі у верхах аеропорт Багдада буде приймати тільки літаки з офіційними делегаціями.

Глави арабських країн зберуться в президентському палаці у так званій «зеленій зоні» Багдада – районі, який ретельно охороняється, де розташовані міністерства і більшість зарубіжних представництв.

Саміт ЛАД в Багдаді відбудеться 29 березня в умовах надзвичайних заходів щодо забезпечення безпеки. Ряд районів іракської столиці будуть повністю закриті для руху транспорту, в місті будуть встановлені додаткові армійські і поліцейські блокпости. Із 3 березня 2012 р. Ірак також посилив охорону кордону із Сирією.

27 березня міжарабській зустрічі у верхах передуватиме засідання міністрів економіки країн-учасниць Ліги, а також нарада Ради глав МЗС – 28 березня.

Ірак останнього разу приймав у себе регулярний міжарабський саміт в листопаді 1978 року. У травні 1990 року в Багдаді пройшло екстрене засідання ЛАД на вищому рівні.

Варто відзначити, що глави арабських країн мали зібратися в іракській столиці ще в березні в 2011 року. Але тоді зустріч була скасована у зв'язку з масштабними народними хвилюваннями, що охопили одночасно ряд держав регіону.

Раніше 22-а зустріч лідерів арабського регіону відбулась у лівійському місті Сирт. Господарем зустрічі виступав Муамар Каддафі.