МІЖДЕРЖАВНА ДОПОМОГА. Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів надати всю можливу допомогу, якої потребує Турецька Республіка для ліквідації наслідків руйнівного землетрусу. Про це ForUm'у повідомили в прес-службі Глави держави.

Президент України також висловив співчуття Президентові Турецької Республіки Абдуллі Гюлю у зв'язку з численними людськими жертвами і значними руйнуваннями, що сталися внаслідок землетрусу в Туреччині.

«З великим сумом сприйняли в Україні звістку про людські жертви і значні руйнування в Турецькій Республіці, що сталися внаслідок землетрусу. Від імені народу України і від себе особисто висловлюю Вам та сім'ям загиблих глибокі співчуття, а також прошу передати слова підтримки всім постраждалим внаслідок цієї природної катастрофи», - йдеться у співчутті Глави Української держави.

Як раніше повідомляв ForUm, число жертв землетрусу в турецькій провінції Ван перевищило позначку 217 людей, понад 1000 людей отримали поранення, повідомляє в понеділок агентство Рейтер з посиланням на міністра внутрішніх справ країни Ідріса Наїма Сахіна.

Інформація про 117 загиблих надійшла з турецького міста Ерджіш, ще сто осіб загинуло в місті Ван. За даними міністра, різні поранення отримали щонайменше 1090 осіб.

Турецькі сейсмологи уточнили магнітуду руйнівного землетрусу, що стався в неділю в провінції Ван, - 7,2, повідомила сейсмологічна обсерваторія Босфорського університету. Раніше вони повідомляли про магнітуду 6,6.

Підземний удар був зафіксований о 13.40 за місцевим часом (13.40 за Києвом), його епіцентр знаходився на глибині 5 кілометрів. За даними ж Геологічної служби США, магнітуда землетрусу становила 7,6, передавало агентство Рейтер. Потім був афтершок магнітудою 5,5.

Місто Ван розташовано на південному сході Туреччини поблизу кордону з Іраном, його населення складає близько 320 тисяч людей.