СВЯТО. День Святого Миколая, Новий рік, Різдво Христове — всі ці зимові свята люблять і діти, і дорослі. І якщо для дорослих це додаткові кілька вихідних днів, то для малечі можливість поринути у казку. Адже коли ще можна прикрасити домівку і ялинку або їсти цукерки мало не кілограмами?! Особливо цікавим може стати процес прикрашання домівки напередодні свят. Психологи радять до цього процесу долучитися всій сім’ї. Таким чином, якщо між дорослими і дітьми були певні непорозуміння, спільна справа поліпшить мікроклімат у родині. Причому для того, щоб прикрасити домівку, не потрібно багато грошей, варто лише докласти трішки фантазії і зусиль.

Щоб домівка мала справді святковий вигляд, іграшки можна виготовити власноруч. Приміром, усією родиною назбирати в лісі шишок, красивих гілочок, сплести віночки й розфарбувати. Відтак прикрасити віночок різнокольоровими паперовими квіточками й листячком. Ось і маємо чудовий різдвяний вінок, який вішають на вхідні двері. Останніми роками ця традиція, властива іншим країнам, актуальна і в нас. З гілочок можна зробити й саму ялинку. Вийде дуже креативно, а головне — екологічно.

Наступний крок — прикрашання домівки. Звісно, бажано, щоб у помешканні все-таки була справжня ялинка. Якщо ви живете в приватному будинку, тоді її купувати не потрібно. Достатньо прикрасити дерева, які ростуть на подвір’ї. Тим, кому менше пощастило, доведеться купувати зелену красуню. В цьому разі можна піти економним шляхом і придбати штучне дерево. Воно тішитиме око не один рік, тому економія гарантована. Щоправда, аромату, як у живої красуні, годі й чекати. Хіба що штучна красуня пахнутиме якимись шкідливими хімічними речовинами. Тим паче, нині захисники природи пропонують взяти дерево в горщику в оренду, а навесні його можна висадити біля будинку. Таким чином і подарунки буде під що покласти, і дерево не загине. Головне, радять екологи, час від часу його поливати, щоб не засохло. Орендна плата зелених красунь збереглася на рівні минулого року: за 200 грн можна взяти зелену ялинку, блакитна коштуватиме 400 грн, а сосна вирушить додому до щасливчиків за 500 грн. Така ялинка і пахнутиме гарно, і зеленою буде довго.

Щоб прикрасити дерево, не варто бігти в магазин і скуповувати іграшки промислового виробництва, можна обмежитися тим, що є вдома. До того ж, можна і потрібно прикрашати зелену красуню чимось смачненьким. Для цієї благородної мети придатні мандарини, цукерки, печиво. Також у діло йдуть горіхи і яблука, які загортають у різнокольорову фольгу. Можна зробити гірлянди із сушених фруктів. Для цього стануть в пригоді яблука, груші, курага, чорнослив, які слід нанизати на нитку. Виходить гарна і смачна прикраса. Одне слово, все, що є смачне в домі, можна повісити на дерево.

Також гарний вигляд матимуть іграшки, виготовлені власноруч. Беремо шишки, які були зібрані восени в лісі, розмальовуємо їх і розвішуємо по кімнаті. Причому, якщо підійти до справи з фантазією, тоді звичайна шишка перетвориться на якусь тваринку. А ще, звісно, є улюблені багатьма паперові сніжинки, які вішають повсюди у квартирі. 

Такі нехитрі заняття і відносини між поколіннями — батьки й діти — поліпшать, і дадуть змогу прикрасити домівку в актуальному нині екостилі.